Sarah's

Yotjabba!

Livets typ lätta skola - Lektion 1

Kategori: Allmänt

Mina damer och herrar,
 
idag skall jag presentera något för er jag kallar "livets typ lätta skola". 
Detta är något jag borde gjort för länge sedan, med motiveringen:
Trots mina ynka 23,5 jordsnurrar har jag livserfarenheten av en 80 årig krigsveteran.
 
Så - för att nu komma till skott.
 
LEKTION 1 - Hur man spottar en svensk turist i Dublin.
Den här lektionen är uppdelad i tre kategorier.
 
Kategori 1) 
Medelåldersparet
 
Dessa är det lättaste att urskilja.
Mamma Monika och Pappa Bengt har matchande vindjackor på sig, fotriktiga skor och Monika har kortklippt frisyr i "en lite kul färg", gärna med slingor i en annan "kul färg", kan det bli mer svenskt medelålderspar? JO, MEN VISST KAN DET VÄL DET! Addera Bengts missnöjda ansiktsuttryck och ljudet av hur det suger i öltarmen på'n och du har det ultimata medelåldersparet.
 
Kategori 2)
De pigga tanterna
 
Dessa goa tanter i 50 - 70 årsåldern åker ofta i grupp om 2-4 personer. Utseendemässigt påminner de mycket om medelålderskvinnan med den tuffa, korta frisyren. Dock har de fräckare kläder på sig. Gärna nån genomskinlig, blommig topp de köpte på Ullared förra sommaren. De älskar att skratta, skoja och kackla.
Man hittar våra fantastiska damer på Penney's (Irland version av Primark) eller en Irländsk pub i Temple Bar med livemusik.
 
Kategori 3)
De fullaste men snyggaste
 
Den här kategorin skiljer sig markant för de andra två, då 99% av alla som ingår i kategorin är mellan 18 och 25 år gamla. Namnet talar nästan för sig själv, men ska ändå försöka förklara kortfattat.
Då irländare inte är det fagraste folkslaget (speciellt inte i dyngrakt tillstånd) så är det rätt lätt att spotta dessa puddingar. Ser man någon som antingen ligger och sover över bardisken, spyr mot husväggen eller brölar som ett nötkreatur - men trots det ser ut som en fotomodell i sina perfekt sittande kläder och fantastiska kindben... JAPP, då har ni en svensk fylleturist.